Dat is een vraag die lastig te beantwoorden is. Hoe enthousiaster je wordt des te meer ga je je grenzen verleggen en meer besteden aan bijvoorbeeld duikuitrusting of duikvakanties. Eigenlijk bepaal je zelf of het duur wordt of niet. Een duikuitrusting hoef je niet meteen aan te schaffen, op een masker en snorkel na. Met een setje snorkelvinnen erbij heb je hier altijd wel ergens in de wereld plezier van!
Wil je alleen weten of duiken iets voor jou kan zijn? Wil je al starten met een duikopleiding en ben je op zoek naar meer informatie? Heb je al een duikbrevet en ben je op zoek naar meer. Onze pagina waarin dit allemaal voor je op een rijtje staat is in de maak! Je kunt nu natuurlijk op de website van PADI al een volledig overzicht vinden over de inhoud van een duikopleiding. Je kunt ook even contact met ons opnemen! We vertellen je alles wat je nog meer wilt weten maar vooral wanneer je kunt starten.
Check onze pagina over de verschillende duikopleidingen. hier vind je antwoord op de vragen;
Voor wie?, Wat leer ik?, Het Programma, De Vereisten om aan de opleiding mee te doen en natuurlijk de prijs van de duikopleiding.
Speciale wensen? Combinaties? Neem gerust contact op voor een aangepaste offerte.
Een basisuitrusting bestaat uit een masker, snorkel, vinnen, trimvest (BCD), ademautomaat en duikfles. Dit is genoeg voor een zwembad. Voor duiken in open water komen er, afhankelijk van de locatie en omstandigheden, een wetsuit, cap, schoenen en handschoenen bij.
Accessoires als een duiklamp, kompas, line cutter of duikmes, camera en signaleringsboei heb je in sommige gevallen ook nodig, afhankelijk van de locatie en omstandigheden.
Je leert hier niet alleen mee omgaan in de (vervolg)opleiding of een van de specialties maar je krijgt ntuurlijk ook uitgebreid advies over de diverse opties die er verkrijgbaar zijn.
Nee hoor! Bij de introductieduik verzorgen wij alles.
Het aanschaffen van een masker en snorkel volstaat als je besluit met de (Junior) Open Water Diver opleiding te starten.
Ik raad het ook niet aan de overige onderdelen van een duikuitrusting te kopen voordat je echt begonnen bent met je duikopleiding. Tijdens de duikopleiding leer je van alles over de mogelijkheden en de verschillende systemen. Het hangt sterk af van waar jij je happy in voelt en wat voor jouw doelstellingen het beste werkt!
Uiteraard krijg je van ons deskundig advies en als je zover bent, verwijzen we je naar de juiste duikwinkel om je uitrusting aan te schaffen.
Het is uiteindelijk wel fijn als je je eigen duikuitrusting hebt. Je zult merken dat je dan vaker gaat duiken.
Ja, in principe wel. Er zijn medische aandoeningen, waarbij het uitgesloten is. Over het algemeen kan je arts je hierover informeren. Ook kan er op aanvraag een duikmedische keuring worden uitgevoerd, die je meer inzicht geeft in je mogelijkheden.
Het zijn soms de omstandigheden en locaties die bepalen of je daar wel of niet geschikt voor bent. Denk aan lastige in- en uitstap, sterke stroming, lage watertemperatuur enzovoort.
Uiteraard kunnen we ook hier advies in geven, maar bij twijfel is het zeker verstandig je eerst laten keuren om teleurstellingen te voorkomen
Vanaf 8 jaar zijn er speciaal voor kinderen aangepaste programma’s beschikbaar. Vanaf 10 jaar zijn introductieduiken mogelijk en bij 15 jaar zijn de meeste opleidingen toegankelijk.
Neem voor specifieke vragen, zoals voor duiken met het gezin contact met ons op! We vinden samen een passend programma.
Ja, dat is mogelijk als je ook klant bij ons bent of bent geweest. Neem contact op voor de mogelijkheden en tarieven.
Jazeker! De recreatieve duiksport is zeer veilig en de apparatuur die gebruikt wordt om onderwater adem te halen is ook zo gebouwd dat er weinig mee kan gebeuren. Mocht er onverhoopt iets falen, dan faalt het veilig dus geeft het ademlucht in plaats van de toevoer te stoppen. Uiteraard leer je tijdens je opleiding om met dergelijke situaties om te gaan en vooral ook hoe je met je duikuitrusting dient om te gaan.
Natuurlijk! Graag zelfs.
Een introductieduik is altijd te plannen en een geweldige ervaring. De introductieduik vindt plaats in de veilige omgeving van een zwembad. Je leert alle beginselen van het duiken en er is zelfs een introductieduik in het buitenwater mogelijk als vervolgduik. Neem vooral contact op als je geïnteresseerd bent.
Wie weet besluit je hierna wel om een de Open Water Diver opleiding te starten. De kosten van de introductieduik krijg je dan van ons weer als korting op de inschrijfkosten.
Het hangt er een beetje vanaf waar je vandaan komt, maar vanuit de regio Rotterdam, Dordrecht of Breda zijn er op 15 minuten tot maximaal een uur rijden voldoende locaties om te oefenen, zowel in het zwembad als in buitenwater.
Google even de duikstekken Nion plas , Zevenhuizer plas, De Beldert en Vinkeveen Zandeiland 4 om een idee te krijgen van de locaties die we vaak opzoeken.
Fun duiken is erg leuk in Zeeland, zoals de Grevelingen bij Den Osse of in delen van de Oosterschelde. Ook zijn we regelmatig in TODI te vinden, een enorm binnenzwembad van ongeveer 9 meter diep met vissen en andere leuke items.
Nee, niet direct. Tijdens je opleiding verzorgen wij dit voor je. Ga je zelf duiken nadat je je brevet hebt gehaald, dan is het zeker verstandig om een duikverzekering af te sluiten. Ga je duikreizen maken, nog leuker! Dan is het meestal verplicht.
Een prima duikverzekering kan je afsluiten bij DAN Europe. Ze helpen je overal in de wereld!
Wij komen zelf uit de Hoekse Waard. ’s Gravendeel, Mookhoek om precies te zijn maar we hebben geen duikshop hoor! We spreken af bij ons thuis, bij een duikcentrum in de buurt waar we af en toe mee samen werken of bij een zwembad waar we gaan oefenen.